0
0
0
s2smodern

У Шапцу је свечано отворена фирма "Selettra WB doo", једанаеста италијанска компанија у том граду.
Отварању су присуствовали амбасадор Италије у Србији Карло Ла Кашо, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и Лука Антогнози, извршни директор фирме "Selettra WB doo".

"Присуство италијанских фирми на територији Шапца је резултат одличне сарадње тих компанија са Градском управом. Шабац је град у ком послује једанаест италијански фирми, које запошљавају више од 450 људи", оценио је амбасадор Италије и додао је Шабац у овом тренутку град са највећим бројем италијанских предузећа у Србији.

Он је навео да је Италија један од најзначајнијих пословних и економских партнера Србије и да обе стране раде на јачању сарадње и пословања.

"У нама увек можете наћи подршку, ми на располагање стављамо финансијска средства, људске ресурсе и искуства, а све у циљу заједничког раста", истакао је амбасадор Ла Кашо.

Градоначелник Небојша Зеленовић је подсетио да су у Шабац од почетка ове године дошле три нове италијанске фирме.

"Шабац је показао да је најбоље место за инвестције у Србији. Имамо највећу индустријску зону и најбоље услове за пословање. Нама није важно да ли су компаније италијанске, немачке, аустријске или српске, ми се према свакој фирми опходимо на исти начин", рекао је Зеленовић и додао да је град Шабац "доказ да и без субвенција инвестиције могу да дођу у неки град".

Извршни директор фирме "Selettra WB doo" Лука Антогнози рекао је да је поносан што се компанија проширила и на територију Шапца.

"Овде смо нашли добру сарадњу са управом града и надам се да ћемо бити успешни и у раду. Прошле године смо почели истраживање овог региона и дошли до закључка о изузетној сарадњи Италије и Србије, што је сигурно заслуга амбасаде Италије у Србији", истакао је Антогнози.

У наставку посете, представници Амбасаде Италије и Града Шапца посетили су две италијанске компаније "Pasubio" и "SBE Serbia", фирме које успешно послују на шабачкој територији.