Актуелно
0
0
0
s2smodern

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да ће ЗЗС изаћи на предстојеће локалне изборе у граду Шапцу. Зеленовић је нагласио да ће ЗЗС учествовати само на локалним изборима у Шапцу, а да ће бојкотовати покрајинске и републичке изборе.

Зеленовић је рекао да за одлуку о изласку на локалне изборе има подршку огромног броја грађана и додао да је Српска напреднка странка у Шапцу постала политичко крило "шабачке групе" на чијем челу стоји Милан Остојић Сандокан. Изласком на локалне изборе брани се једини слободан град у Србији, и то од уплива криминогене групе која би уништила све досадашње тековине Шапца као модерног и културног града.

"Грађани Шапца ће 26. априла донети одлуку да ли настављамо да градимо Шабац као модеран град или ће се власти докопати Сандокан", рекао је Зеленовић на конференцији за медије и истакао да Заједно за Србију има јасан план.

"На изборима 26. априла одлучићемо да ли настављамо да градимо Шабац, а имамо јасан план како да грађани раде и зарађују више. Имамо план како да наводњавамо 20.000 хектара плодних ораница у Мачви, како да основне школе раде у једној смени, да нема листе чекања у вртиће. Постоји план за градњу комплетне инфраструктуре, да се 12.000 домаћинства прикључи на гасовод, да снажно инвестирамо у путеве, улице, у водовод и канализацију. Имамо план како да се људи лече боље. Имамо и план изласка на реку, са зеленом оазом на 300 хектара, а за културу ће се и даље издвајати седам одсто из буџета јер тиме бранимо наш идентитет. Имамо план за бољи живот у слободном граду, нашем Шапцу. Овде људи непосредно одлучују о пројектима који се финансирају из пореза на имовину, овде грађани добијају најбољу услугу по најјефтинијим ценама. На локалним изборима одлучујемо о даљој судбини града," рекао је Зеленовић.

Одлуку о изласку на локалне изборе у Шапцу донео је Главни одбор ЗЗС на седници одржаној у суботу, 22. фебруара, а како је Зеленовић рекао на конференцији за медије, потпредседник странке Срђан Срећковић гласао је против учествовања на изборима и након доношења одлуке ГО поднео је оставку и иступио из странке.

 

(видео материјал - линк са званичне YouToube странице ТВ Шабац, фото - screenshot)

© 2013-2021 Zajedno za Srbiju  | Sva prava zadržana |